Tippek

Képgaléria

Kisfilm, mese


Időjárás

A Mátra időjárása az "átlagos" magyarországi időjárástól rendszerint jelentősen eltér.

Nyáron, amikor a Kárpát-medence nagy részén olykor már-már elviselhetetlen a kánikula, nálunk általában nyolc fokkal hűvösebb van. Ráadásul ezen a tájon jóval kisebb a leginkább allergizáló fűfélék előfordulása, ezért a szénanáthával küzdőknek egy-két nálunk töltött hét valóságos felüdülést jelenthet.

Galyatető a Kékes felől fotózva Télen, amikor az alacsonyabban fekvő tájakat napokig sűrű köd és szürkeség borítja, nálunk, a felhők felett akkor is napsütésben lehet részed. Elindulva hozzánk - akár Gyöngyös, akár Pásztó felől jössz -, azt fogod tapasztalni, hogy a lenti borongós idő egyre sűrűbb és egyre átláthatatlanabb ködbe vált át. Majd egyszer csak kibukkansz a "tejfölből", és a következő pillanatban szikrázó napsütésben találod magad. Ekkor már tudhatod: rövidesen megérkezel hozzánk.

És hogy milyen idő várható a következő napokban? Megnézheted az alábbi képen. A 15 napos észak-kelet-magyarországi időjárás-előrejelzésért kattints a képre.

Újdonság

Írd meg saját élményeidet, tapasztalataidat vendégkönyvünkbe, vagy töltsd fel a kirándulásaid során készített fényképeidet képtárunkba!